Trädgård i förändring

April månad och framåt är den bästa tiden tycker jag. Från att allt är vila tar det plötsligt fart. Det börjar spira lite varstans och när sol och värme kommer blir det full fart. Allt blir grönt och man förundras återigen vilken växtkraft det finns.

För varje gång jag har åkt ner till gården i vår har något nytt hänt och det känns som att jag missar mycket. Men å andra sidan – det kommer ett nytt år då jag kommer vara på plats hela tiden och kan hänga med i allt som händer. Det ser jag verkligen fram emot.

När jag var nere för ett par veckor sen blommade narcisserna så fint men nu är det dags för andra blommor.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Jag gick inte bara runt i trädgården och tittade på vad som hänt utan hann med att jobba lite också.

Vid en av uthuslängorna har vi ett stort gullregn, som inte ser helt piggt ut och jag gråter inte för det eftersom det inte är en favorit. Den kommer så småning att toppas och jag ska ha den som växtsstöd istället. Nu har jag i alla fall upptäckt att den har spridit sig och rotat sig på flera ställen på gårdsplanen. Så det var bara att ta fram sågen och rensa.

Vi har tyvärr också en lönn som växer precis vid husgrunden. Nu tog jag bara bort några av grenarna som låg ner i rabatten men tyvärr får vi ta bort hela trädet eftersom rotsystemet kan förstöra grunden och grenarna skaver mot husfasaden. Tråkigt men ibland kan man inte styra vad som hamnar var.

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

 

 

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

Lämna en kommentar