Äppelchutney

Idag blev det lite äppelchutney gjort på vår fallfrukt. Det blir en hel del med fem äppelträd i trädgården. Även om dom har blivit lite bortglömda de senaste åren ger i alla fall några av dom gott med frukt.

Gjorde bara en liten sats idag eftersom jag inte hade så mycket av vissa ingredienser hemma.

500 g skalade äpplen, tärnade
1 röd lök
2 dl rörsocker
1 chili (det blev Purple Tiger idag)
1 dl äppelvinäger
1 tsk curry
1 tsk mald ingefära
1 krm kanel
1/2 dl russin
rapsolja

Fräs löken i oljan tillsammans med chilin och kryddorna tills löken mjuknar. Häll i resten av ingredienserna och koka ihop.

Enkelt och gott!

Advertisements
Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: